sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Eilisen ratsastelut

Ajattelin näin aamusta kertoa eilisen ratsasteluista, kun en oikeen voi tästä päivästä kertoa vielä mitään kun en ole tehnyt mitään. Teen ehkä illemmalla uuden postauksen jos on jotain postaamisen aihetta, tai kerkeän kirjoittaa. Melkein unohdin, mutta suuri kiitos teille lukijat ja katselijat, sillä normaalin vajaan kymmenen katselukerran sijaan oli eilen blogiani käyty kurkkimassa minulle hurjat 20 kertaa. Kiitos! :)

Eilen tosiaan iltapäivästä sain viestin mennä ratsastamaan sampolla jos haluan. Sillä omistaja ei ollut kotona. Menin jälleen pyöräillen reippaasti tallille ja hain kaikki kamppeet ämpäreissä laitumelle. Laitoin sampon laitumella valmiiksi, sillä en laittanut satulaa ja jos oisin vienyt sen katokseen olisi minun pitännyt ottaa ponikin mukaan. Se poika olisi tullut ihan itse mukaan jos ei häntä huolittu viedä narussa. Heposet siis laiduntavat samalla laitumella ja ovat lähes riippuvaisia toisistaan. Joka tapauksessa kiikutin laitumelle suitset, harjan, kaviokoukun, raipan oman kypärän ja hanskat. Ne siellä sitte kauniisti lojuivat laitumen reunalla. ehheh..

Ratsastin vajaan tunnin. Kevyesti sillä en ole aivan varma oliko hepat rokotettu joskus alkuviikosta ja omistajakin oli käskenyt mennä kevyesti. Alkukäyntien jälkeen ravailin vain molempiin suuntiin jotta lihakset lämpeävät. Sitten tein ympyröitä, myös ravissa. Koitin kiinnittää huomiota siihen että se taipuu puhtaasti ympyrän mukaan. Tässä välissä huomasin taas jälleen oman istunan tärkeyden. Aluksi ihmettelin suuresti koska sampo ei oikeen halunnut taipua. Huomasin kuintenkin hetken kuluttua istuvani itse taipuneena väärään suuntaan, ja nämä asiat hevonen huomaa muutenkin helposti, niin varmasti kaksi kertaa helpommin ilman satulaa. Olin siis itse katsonu koko ajan ulkokurviin ja annoin samalla hevoselle ristiriitaisia merkkejä. Ohja ja pohje neuvovat menemään sisälle mutta tärkeä osa-alue eli istunta neuvoo ulos. Kun korjasin tämän muuttui taipuminen heti paremmaksi . Kun sampo taipui nätisti molempiin suuntiin annoin kävellä. Hetken päästä keräsin ohjat ja aloin tekemään muutamat pohkeenvästöt. Menivät molempiin suuntiin oikeen hienosti. Väistöjen jälkeen kokeilin vielä miten ne ympyrät nyt sujuisivat. Ai että tuli hienoa taipumista,nyt sai välillä korjailla jo ylitaipumistakin. Ravailin ja vaihtelin suuntaa ja tapumista täyskaarjojen avulla. Kiitin kovasti ja annoin kävellä. Täytyy sanoa että tästä ratsastuskerrasta jä oikeen hyvä mieli. Sampo oli hieno! :) Rapsuttelin vielä molempia ja harjasin sampon. Kiikutin vielä pari ämpärillistä vettä saaviin ja kytkin sähköt takaisin päälle. Ratsastelen siis yleensä laitumilla tai teillä mutta nyt kun oli ollut kuivaa pari päivää ja jonkin aikaa sitten lanattu laidun oli hyvässä kunnossa, joten mikäs sen parempaa pikku koulutunnille.

Jottei tulisi kuvaton postaus tässä yksi kuvä putesta parin viikon takaa:)
Tässä teille nyt vähän yksityiskohtaisempaa selitystä ratsastuksesta tällä erää. Toivottavasti joku tykkäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti